Jag heter Tommy Johansson och det är jag som startade Skogens Hus

En bra förutsättning är att vara lite tokig. Det brukar jag säga till dem som frågar.
Allt började med att jag skulle bygga en jaktstuga, som vi skulle värma oss i när vi jagade. Så 1998 byggde jag en tältkåta av pressening. Med eldstad i mitten. Den fungerade utmärkt till ändamålet. Under den tiden körde jag bussresor på Europa och hade ca 200 hotell övernattningar per år.

Jag minns särskilt ett tillfälle, då jag var i Paris och körde runt. Nästa dag satt jag i skogen i min kåta och eldade och njöt av lugnet med en kopp kaffe. Jag kunde nästan höra surret av bilarna på Camps Elysées i Paris. Jag funderade på att det skulle vara kul att få erbjuda folk som bor i storstadslarmet att få komma ut hit till SKOGEN. Till lugnet.

Hösten 2004 fick jag ett samtal av en vän. Hon och åtta kompisar skull göra något kul och undrade om jag kunde fixa något för nio tjejer. Visst nappar man på det, eller hur?

Det blev en tipspromenad som dom sent skulle glömma, med Älglus i massor och en lång promenad. Väl framme blev det bad i 38-graders vatten och en trerätters meny. Alla var supernöjda och det var första steget till Skogens Hus.

I juli 2005 började jag bygga stora träkåtan med eldstad i mitten som värmekälla. Jobbet pågick till oktober 2006 då vi hade stor invigning. Det blev en mycket bra start, vi bjöd gästerna på en härlig viltbuffé och alla var nöjda. Gäster var bland annat IFK Göteborgs dåvarande målvakt Bengt Andersson och Frölunda Indians Ronny Sundin och Jan-Axel Arravarra med många flera. Totalt var vi ca 35 personer.

2007 rev vi vår gamla tältkåtan som gjort sitt och gett oss många fina minnen. Ny produktion av en konferenslokal med omklädnings möjligheter påbörjades. Hösten 2008 var vår efterlängtade byggnad klar att användas efter mycket jobb.

Vi som jobbar med det här brinner för det vi gör och har väldigt roligt tillsammans

Gästantalet på Skogens hus var 2007 ca 500 pers och 2008 ökade det till nästan 600 pers. Sommaren 2009 byggde vi en slinga som är 1,2 km lång. Där har vi idag våra 5-kamper.

Våren 2010 bygger vi ett stort härligt trädäck där vi placerar badtunnorna. I augusti börjar vi bygga vårt efterlängtade kök. Vår plan var att köket skulle vara klart till november, då julborden drog igång. Och det blev det. Gäst antalet har nu ökat till 900 personer 2010. Vi som jobbar med här brinner för det vi gör och har väldigt roligt tillsammans.

Vad händer framåt då?

2011 planerar vi att bygga en vedeldad bastu och lite förådsutrymmen. Idag Är vi 8 till 9 personer som jobbar till och från på Skogens Hus. Jag måste bara säga att vi är ett mycket gott gäng som trivs bra ihop. Det är en förutsättning för att lyckas, om du frågar mig. Vårt måtto är att alla som kommer till Skogens Hus ska få en upplevelse som dom sent ska glömma.

Vi har alltid varit måna om att hjälpa våra kunder hit. Så att hämta dig och ditt gäng är en självklarhet men också viktigt för att det blir en del i det helhetskoncept där du bara skall kunna slappna av, njuta och ha riktigt roligt. Det är en fantastisk känsla när folk stiger av bussen, mitt ute i en mörk skog och facklorna står i ljusan låga och det ryker ur badtunnorna. Skratten och sorlet från nöjda människor klingar skönt genom skogsnatten.

Skrivit i Moena Italien 110222

Skogens Hus

”En bra förutsättning är att vara lite tokig”

Tommy Johansson

Skogens Hus

Skogens Hus

Till toppen ↑