Skip to main content

Information

Här hittar du information kring Skogens Hus.

Kontakta oss

Ring Tommy på:
0705 – 88 02 77
0320 – 802 77

Mail:
info@skogenshus.nu

Postadress:
Skogens Hus
519 91 Viskadal

Social media:

Hitta oss

Skogens Hus ligger i underbar miljö mitt i SKOGEN, i Istorpskogarna i Marks kommun. Skogarna som gränsar till Halland. Vi har ca 1 timme till Göteborg, ca 50 min till Borås och bara ca 30 min till Varberg.

GPS
Istorp, Dala Broksjö

Google maps
Här finner du en markerad karta från Horred till Skogens Hus. Se karta på Google Maps nedan:

Se karta på Google Maps

Skyltar
Vägen är skyltad. När ni lämnar asfaltsvägen och in på grusvägen, följ vägen och håll utkik efter träskyltarna mot Skogens Hus.

Transport

Som med allt annat så vill vi göra det enkelt för dig. Vi hämtar er med buss. Ni får åka bekvämt till Skogens Hus och tillbaka till platsen vi kommit överens om; arbetsplatsen, tågstationen eller Landvetter flygplats. Säg hur ni vill ha det så löser vi det.

Vi samarbetar med Veddige Buss som har både stora och små bussar för transport till Skogens hus.

Anläggning

Ett litet paradis mitt i skogen skulle man kunna kalla Skogens Hus. Vi har många aktiviteter utomhus där vi får vara helt ostörda, men vi har också fina möjligheter att vara inomhus. För vi har mer än ett hus.

Kapacitet

Vi tar emot grupper från 15 till 60 personer och vi kan ta emot upp till 100 personer i två byggnader. Vi tar bara en grupp eller ett företag åt gången.

Lokaler

Skogen är världens bästa lokal … Men ibland är det praktiskt med tak över huvudet. I vårt matsalshus kan vi sitta upp till 50 personer och äta god mat medan brasan sprakar. Där har vi också en liten bar.

Det kan blåsa och regna hur mycket som helst ute. Vi sitter inne i underbar stugvärme. Vi har flera fina små hus som vi anpassat efter dina behov. Konferenslokalen tar också 50 personer.

Vill ni att er vistelse på Skogens Hus ska vara mer än en dag så ordnar vi en trevlig övernattning i våra stugor.

Personal

Vi som arbetar på Skogens Hus stortrivs tillsammans och vi tycker det är riktigt roligt att få göra ett bra arrangemang för dig och dessutom göra det tillsammans. Glädje och skratt är alltid med oss.

Tommy Johansson

Tommy Johansson

Ägare & Idéspruta

Masia Pegnoi

Masia Pegnoi

Köksansvarig

Marica Lindberg

Marica Lindberg

Servering & Teamleader

Angelica Lindberg

Angelica Lindberg

Servering & Teamleader

Martin Emanuelsson

Martin Emanuelsson

Marknad & Webbansvarig

Margareta Johansson

Margareta Johansson

Serving & Kök

Daniel Niljansson

Daniel Niljansson

Stämningshöjare

Solveig Jacobsen

Solveig Jacobsen

Servering & Bar

David Boketun

David Boketun

Servering & Teamleader

Emma Andersson

Emma Andersson

Servering & Baransvarig

Henrietta Lyrevall

Henrietta Lyrevall

Servering & Kök

Om Skogens Hus

Jag heter Tommy Johansson och det är jag som startade Skogens Hus.

En bra förutsättning är att vara lite tokig. Det brukar jag säga till dem som frågar.

Allt började med att jag skulle bygga en jaktstuga, som vi skulle värma oss i när vi jagade. Så 1998 byggde jag en tältkåta av pressening. Med eldstad i mitten. Den fungerade utmärkt till ändamålet. Under den tiden körde jag bussresor på Europa och hade ca 200 hotell övernattningar per år.

Jag minns särskilt ett tillfälle, då jag var i Paris och körde runt. Nästa dag satt jag i skogen i min kåta och eldade och njöt av lugnet med en kopp kaffe. Jag kunde nästan höra surret av bilarna på Camps Elysées i Paris. Jag funderade på att det skulle vara kul att få erbjuda folk som bor i storstadslarmet att få komma ut hit till SKOGEN. Till lugnet.

Hösten 2004 fick jag ett samtal av en vän. Hon och åtta kompisar skull göra något kul och undrade om jag kunde fixa något för nio tjejer. Visst nappar man på det, eller hur?

Det blev en tipspromenad som dom sent skulle glömma, med Älglus i massor och en lång promenad. Väl framme blev det bad i 38-graders vatten och en trerätters meny. Alla var supernöjda och det var första steget till Skogens Hus.

I juli 2005 började jag bygga stora träkåtan med eldstad i mitten som värmekälla. Jobbet pågick till oktober 2006 då vi hade stor invigning. Det blev en mycket bra start, vi bjöd gästerna på en härlig viltbuffé och alla var nöjda. Gäster var bland annat IFK Göteborgs dåvarande målvakt Bengt Andersson och Frölunda Indians Ronny Sundin och Jan-Axel Arravarra med många flera. Totalt var vi ca 35 personer.

2007 rev vi vår gamla tältkåtan som gjort sitt och gett oss många fina minnen. Ny produktion av en konferenslokal med omklädnings möjligheter påbörjades. Hösten 2008 var vår efterlängtade byggnad klar att användas efter mycket jobb.

Gästantalet på Skogens hus var 2007 ca 500 pers och 2008 ökade det till nästan 600 pers. Sommaren 2009 byggde vi en slinga som är 1,2 km lång. Där har vi idag våra 5-kamper.

Vi som jobbar med det här brinner för det vi gör och har väldigt roligt tillsammans

Tommy JohanssonÄgare Skogens hus

Våren 2010 bygger vi ett stort härligt trädäck där vi placerar badtunnorna. I augusti börjar vi bygga vårt efterlängtade kök. Vår plan var att köket skulle vara klart till november, då julborden drog igång. Och det blev det. Gäst antalet har nu ökat till 900 personer 2010. Vi som jobbar med här brinner för det vi gör och har väldigt roligt tillsammans.

Jag måste bara säga att vi är ett mycket gott gäng som trivs bra ihop. Det är en förutsättning för att lyckas, om du frågar mig. Vårt måtto är att alla som kommer till Skogens Hus ska få en upplevelse som dom sent ska glömma.

Vi har alltid varit måna om att hjälpa våra kunder hit. Så att hämta dig och ditt gäng är en självklarhet men också viktigt för att det blir en del i det helhetskoncept där du bara skall kunna slappna av, njuta och ha riktigt roligt. Det är en fantastisk känsla när folk stiger av bussen, mitt ute i en mörk skog och facklorna står i ljusan låga och det ryker ur badtunnorna. Skratten och sorlet från nöjda människor klingar skönt genom skogsnatten.

Tommy Johansson

Skrivit i Moena Italien 2011-02-22

Tommy Johansson

Samarbetspartners

På Skogens Hus gillar vi när vi kan arbeta lokalt och stötta andra företag i bygden.

Här nedan kan du klicka dig vidare till några av de företag vi samarbetar med.
Kika på deras hemsidor och se så mycket fint de kan erbjuda oss.

Erikas Taktila Stunder

Horreds Ridcenter

Högens gård ekologiskt nötkött

Strömmared Östergård B&B

Veddige buss AB

Ulvereds Hjorthägn

Lillegårdens kött & chark AB